Skip to main content

Patrick Groot Nederlands Kampioen judo

Tijdens het Nederlands kampioenschap voor judoka's tot 18 jaar heeft Patrick Groot de Nederlandse titel behaald in het zwaargewicht.
Groot plaatste zich met gemak voor het NK met een titel op het districtskampioenschap. In Leek trof hij in de eerste ronde de runner-up van Noord-Holland. Evenals drie weken eerder werd de partij beslist met een armklem. Lucas Kuijperij uit Limburg werd vervolgens met een mooie tiltechniek snel verslagen, waarna ook een judoka uit Midden-Nederland kennis maakte met deze ura-nage. Het slotstuk werd geleverd tegen opnieuw een judoka uit Midden-Nederland. Geheel in stijl besloot Patrick ver voor het einde van de wedstrijd met een heupworp de partij waarmee hij na het brons van vorig jaar nu de nationale titel greep.

Esmee Kroon plaatste zich ook als kampioene van Noord-Holland voor dit kampioenschap. In de eerste ronde trof zij echter de nationaal kampioen -21 jaar in deze klasse en de winnares van alle -18 meetmomenten tot nu toe. Deze dame bleek voor de pas 13-jarige Kroon nog net een maatje te sterk. In de herkansingen werden nog twee partijen gewonnen, waarna Esmee met een armklem werd verslagen en met een 9e plaats genoegen moest nemen.